مجله تکنولوژیک

تکنولوژی ، دوربین مداربسته ، قیمت دوربین مداربسته / هایک ویژن / دوربین مدار بسته

مجله تکنولوژیک

تکنولوژی ، دوربین مداربسته ، قیمت دوربین مداربسته / هایک ویژن / دوربین مدار بسته

رایج ترین علت تغییر رنگ تصویر دوربین مداربسته

ممکن است رنگ تصویر دوربین مداربسته ی شما به دلایل مختلفی تغییر کند. در برخی مواقع رنگ تصاویر دوربین ها از حالت نرمال خارج شده و به بنفش، قرمز و یا سیاه و سفید تغییر می کنند. شاید برای شما هم سوال شده باشد که علت تغییر رنگ تصویر دوربین مداربسته چیست؟ یکی از دلایل این تغییر رنگ، عملکرد نادرست فیلتر IR Cut موجود در دوربین های مداربسته است که در ادامه توضیحات بیشتری در این زمینه داده می شود. در این مقاله به بررسی علت تغییر رنگ تصویر دوربین مداربسته و راهکار های برطرف کردن آن می پردازیم.

 علت قرمز شدن تصویر دوربین مداربسته

1- گاهی شل شدن کابل ها موجب قرمز شدن تصویر دوربین مداربسته می شود. لازم است که ابتدا تمامی اتصالات و کابل ها را بررسی کنید.

2- در مواردی دیده شده که با به هم ریختن تنظیمات رنگ نمایشگر مانیتور تصویر دوربین مداربسته قرمز می شود. در این مواقع با برگرداندن تنظیمات به حالت کارخانه می توانید مشکل را رفع کنید. به هم ریختن تنظیمات رنگ دستگاه DVR یا NVR نیز می تواند موجب قرمز شدن تصاویر شود.

3- ICR دوربین مداربسته را مورد بررسی قرار دهید. در صورت خراب شدن این قطعه، شاهد هاله هایی از رنگ قرمز و بنفش در اطراف تصویر خواهید بود. اگر متوجه شدید مشکل از ICR است، باید آن را تعویض کنید.

4- خراب شدن CCD یکی از مشکلات سخت افزاری است که می تواند موجب قرمز شدن تصاویر دوربین مداربسته شود. اگر خرابی این قطعه دلیل قرمز شدن تصویر باشد، مانند ICR باید CCD را نیز تعویض کنید تا مشکل رفع شود.

5- خرابی برد دستگاه ضبط از جمله مشکلات سخت افزاری است که موجب تغییر رنگ دوربین مداربسته می شود.

6- کابل VGA که تصاویر را از دستگاه ضبط به روی نمایشگر منتقل می کند، ممکن است خراب باشد. در صورت خرابی این کابل تصاویر دوربین مداربسته به رنگ قرمز نمایش داده می شوند. در این مواقع کابل را با یک کابل سالم عوض کرده و به این صورت آن را تست کنید.

علت تغییر رنگ تصویر دوربین مداربسته
 

علت بنفش شدن تصویر دوربین مداربسته

ممکن است علت تغییر رنگ دوربین مداربسته به بنفش، مناسب نبودن ورژن نرم افزاری باشد که برای دوربین استفاده می شود. در این مواقع با بروز رسانی نرم افزار خود، مشکل برطرف خواهد شد. گاهی ممکن است در تنظیمات دوربین یا دستگاه ضبط تغییرات اشتباهی را ایجاد کرده باشید، برای رفع آن تنظیمات را به حالت پیش فرض برگردانید. از دیگر عوامل موثر در بنفش شدن تصویر دوربین مداربسته، می توان به قرار گرفتن دوربین در یک محیط سرد اشاره کرد. دمای پایین روی قطعات داخل دوربین تاثیر می گذارد. عملکرد نادرست فیلتر IR Cut یکی دیگر از دلایلی است که موجب بنفش شدن تصویر دوربین مداربسته می شود. فیلتر IR Cut چیست؟ یک فیلتر رنگی است که نور مادون قرمز را مسدود می کند. نور مادون قرمز طبیعی که در محیط وجود دارد، در طول شبانه روز ممکن است موجب اختلال در تصاویر شود. فیلتر IR Cut برای جلوگیری از این مشکلات در قسمت جلوی سنسور دوربین تعبیه شده است. این فیلتر باعث جلوگیری از ورود نور قرمز محیط به سنسور دوربین می شود. در صورتی که فیلتر IR Cut ضربه بخورد، شکسته شود و یا گیر کند، موجب تغییر رنگ تصویر دوربین مداربسته به بنفش یا صورتی می شود.

علت تغییر رنگ تصویر دوربین مداربسته
 

راهکار های رفع مشکل بنفش شدن تصویر دوربین مداربسته

  • امکانش هست که مشکل از منبع تغذیه باشد. در این صورت به مدت 30 ثانیه منبع تغذیه را خاموش کرده و مجدد دوربین را روشن کنید. در صورت استفاده از دوربین مداربسته بی سیم، باتری دوربین را از دستگاه خارج کرده و پس از چند دقیقه دوربین را دوباره روشن کنید.
  • چراغ IR LED را از طریق بخش تنظیمات دوربین و یا با باز کردن دوربین و جدا کردن فیزیکی کابل مربوطه، چند مرتبه خاموش روشن کنید تا از این طریق فیلتر IR به حالت اولیه برگردد و ریست شود.
  • برای رفع مشکل بنفش شدن تصویر دوربین مداربسته می توانید دوربین مداربسته ی خود را ریست فکتوری کنید.
  • گاهی ممکن است علت تغییر رنگ تصویر دوربین مداربسته، گیر کردن فیلتر  IR دوربین باشد. در این مواقع با قرار دادن یک آهنربای قوی در مقابل لنز دوربین، می توانید فیلتر را جابه جا کنید.
  • چنانچه فیلتر IR Cut دوربین مداربسته ی شما دچار آسیب دیدگی شده و دائما گیر می کند، بهتر است کل صفحه ir را تعویض کنید. متناسب با مدل دوربین مداربسته ی خود این صفحه را تهیه نمایید.
 

دلایل موثر در سیاه و سفید شدن تصویر دوربین مداربسته

گاهی ممکن است دوربین های مداربسته ی رنگی، تصاویر را به صورت سیاه و سفید به کاربر نمایش بدهند. در این بخش به بررسی علت این تغییر رنگ در دوربین های مداربسته می پردازیم.

  •  روشن شدن نور مادون قرمز با وجود نور کافی، یکی از دلایل تغییر رنگ دوربین مداربسته می تواند باشد. هم چنین هنگ کردن دوربین یکی از این دلایل است که در این صورت با ریست کردن دستگاه مشکل حل می شود.
  • کثیف بودن لنز دوربین و یا وجود گرد و غبار در هوا، از دیگر عوامل موثر در سیاه سفید شدن تصویر است.
  •  گاهی زاویه دوربین مداربسته به صورتی تنظیم شده که موجب بازتاب نور به لنز دوربین می شود. این اتفاق در نتیجه ی نصب غیر اصولی رخ داده و موجب تغییر رنگ تصویر دوربین مداربسته می شود.
 

تنظیم رنگ دوربین مداربسته داهوا

پیشرفت تکنولوژی دوربین های مداربسته را قادر می سازد تا علاوه بر ثبت تصاویر سیاه و سفید، تصاویر را به صورت رنگی هم ثبت کنند. اگر رنگ دقیق نباشد، دیدن تصویر دشوار می شود. تنظیم دوربین های مداربسته رنگی به گونه ای که رنگ ها را به درستی نمایش دهند، برای عملکرد بهتر آن ها ضروری است. نحوه ی تنظیم رنگ دوربین مداربسته داهوا بسیار آسان است. به این صورت که ابتدا روی منوی اصلی دوربین راست کلیک کرده و گزینه ی color setting را انتخاب می کنیم. در مرحله ی بعد منوی تنظیمات رنگ تصویر نمایش داده می شود که شامل کنتراست، حالت رنگ تصویر، روشنایی تصویر و … بوده که بر اساس نیاز کاربر قابل تنظیم است.

 

 تعیین نوع دستگاه DVR(n/p)

گاهی اوقات ممکن است رزولوشن های نمایش داده شده در دی وی آر به صورت نرم افزاری تغییر پیدا کنند. در این صورت باید چه کار کنیم و از کجا متوجه شویم دستگاه ما نوع n است یا p؟ برای این منظور به دو طریق می توان عمل کرد:

  • روش اول: دستگاه را از طریق نرم افزار cms به کامپیوتر متصل کنید. حین نمایش تصاویر، یک عکس از طریق گزینه snapshot از آن تصویر بگیرید. روی تصویر گرفته شده کلیک راست کرده وارد قسمت properties شده و سپس گزینه details را انتخاب کنید. در این قسمت رزولوشن تصویر را مشاهده خواهید کرد.
  • روش دوم: از طریق پلی بک دستگاه عمل کنید. به این صورت که یک قسمت از فضای ذخیره شده توسط دی وی آر را انتخاب کرده و آن را روی کامپیوتر خود بریزید. سپس روی آن تصویر راست کلیک کرده و با انتخاب گزینه properties و در ادامه details ، وارد تنظیمات رزولوشن شوید. در این قسمت اندازه رزولوشن و تصویر شما نمایش داده می شود.
 

تفاوت رزولوشن 1080P و 1080N

دستگاه هایی که رزولوشن 1080P را پشتیبانی می کنند، قابلیت نمایش دوربین های 2 مگاپیکسلی را دارند. کیفیت 1080N به کیفیت تصویر کمتر از 2 مگاپیکسل و تقریبا 1.3 مگاپیکسل گفته می شود. در رزولوشن 1080P تعداد پیکسل های عمودی تصویر 1080 و تعداد پیکسل های افقی تصویر 1920 عدد است(1920*1080). در رزولوشن 1080N تعداد پیکسل های عمودی تصویر 960 و تعداد پپیکسل های افقی تصویر 1080 عدد است(1080*960). 1080P رزولوشن بالاتری نسبت به 1080N دارد. کیفیت تصاویر در رزولوشن 1080P دو برابر 1080N است.

 

تفاوت DVR و NVR چیست؟

دستگاه ضبط DVR در سیستم های مداربسته آنالوگ و آنالوگ HD مورد استفاده قرار می گیرد. دوربین های آنالوگ با استفاده از کابل کواکسیال و اتصالات BNC به ضبط کننده DVR متصل می شوند. در سیستم های مداربسته تحت شبکه از دستگاه ضبط NVR استفاده می شود. دوربین های IP در سیستم های تحت شبکه، توسط کابل شبکه به NVR وصل می شوند. دستگاه های ان وی آر از کیفیت ضبط بالاتری نسبت به دستگاه های دی وی ار برخوردار هستند. از مزایای سیستم های NVR می توان به نصب آسان تر و انعطاف پذیری بیشتر اشاره کرد. دستگاه های ان وی آر نسبت به دی وی آر نسبتا گران قیمت تر هستند. از مزایای استفاده از دستگاه دی وی ار می توان به عدم نگرانی در مورد ضعیف بودن سیگنال و سهولت در استفاده از آن اشاره کرد. هم چنین مواردی از جمله عدم امکان اتصال از راه دور و کابل کشی زیاد، از معایب استفاده از دی وی آر محسوب می شوند.

سایت هایک ویژن

سوئیچ شبکه 8 پورت

اسپلیتر دوربین مداربسته

دستگاه NVR

 

 

شماره نمایندگی هایک ویژن

انواع سوئیچ شبکه

سیستم اعلام سرقت

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد